Υπολογιστές Υγείας - Your Nutritionist

Μέτρηση σύστασης σώματος

Μέτρηση σύστασης σώματος

: ποσοστό λίπους, σπλαχνικό λίπος, βασικός μεταβολικός δείκτης,  ηλικία μεταβολισμού, μυϊκή μάζας, ποσοστό νερού, μάζας οστών, και φυσική κατάσταση.
 • Μέτρηση ποσοστού λίπους,  και  σπλαχνικού λίπους

  (το λίπος που περιβάλλει τα ζωτικά όργανα στη περιοχή του κορμού/ στομαχιού του σώματος). Τα υψηλότερα επίπεδα του ποσοστού λίπους αυξάνουν τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου ΙΙ. Η μείωση των επιπέδων του σπλαχνικού λίπους μπορεί να σταθεροποιήσει τη δράση της ινσουλίνης ουσιαστικά, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και άλλων σχετικών παθήσεων.
 • Μέτρηση βασικού μεταβολικού δείκτη

  . Είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίει ημερησίως το σώμα, όταν βρίσκεται σε ανάπαυση. Η κατανόηση του BMR θα επιτρέψει σε εσάς να ελέγξετε τον αριθμό θερμίδων που το σώμα σας απαιτεί σύμφωνα με τη φυσική σας κατάσταση και τον τρόπο ζωής σας. Όσο περισσότερο μυϊκό ιστό ή γενική δραστηριότητα έχετε, τόσες περισσότερες θερμίδες απαιτούνται. Το βασικό μεταβολικό επίπεδο μειώνεται επίσης όσο αυξάνεται η ηλικία.
 • Μεταβολική εκτίμηση ηλικίας

  . Η ηλικία μεταβολισμού προσδιορίζει την ηλικία με την οποία λειτούργει το σώμα σας αυτήν την περίοδο σε σχέση με το ρυθμό μεταβολισμού σας. Εάν η ηλικία που δείχνει η μέτρηση είναι υψηλότερη από την πραγματική ηλικία σας, τότε χρειάζεται να βελτιώσετε το βασικό μεταβολικό σας επίπεδο. Τα αυξανόμενα επίπεδα άσκησης και σωστής καθημερινής λήψης των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών θα βελτιώσουν τη μεταβολική ηλικία σας.
 • Μέτρηση μυϊκής μάζας

  . Είναι το συνολικό βάρος των μυών του σώματος. Οι μύες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, διότι είναι αυτοί που καταναλώνουν ενέργεια στο σώμα. Όσο οι μύες αυξάνονται τόσο πιο εύκολα μειώνεται το λίπος.  Επειδή ο μυς είναι πυκνότερος από το λίπος, ο έλεγχος της μάζας μυών, σας δίνει μια ακριβέστερη κατανόηση της σύνθεσης του σώματος σας. Αν τα κιλά του σώματος δεν μειωθούν όσο θα επιθυμούσαμε, αλλά αυξηθεί η μάζα των μυών, τότε θα έχουμε περισσότερες καύσεις, λιγότερο λίπος και επομένως μείωση των πόντων. 
 • Μέτρηση του συνολικού ποσοστού νερού  του σώματος

  . Είναι το συνολικό ποσό των υγρών εκφρασμένο σε ποσοστό του συνολικού βάρους. To νερό διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές από τις λειτουργίες του σώματος, και βρίσκεται σε κάθε κύτταρο, ιστo και όργανο του σώματος. Η διατήρηση ενός υγιή συνολικού ποσοστό νερού στο σώμα , θα διασφαλίσει την αποτελεσματική λειτουργία του σώματος και θα μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την έλλειψη του.
 • Μέτρηση μάζας οστών

  . Είναι το συνολικό βάρος των οστών του σώματος, ασβεστίου και άλλων μετάλλων του σώματος. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η άσκηση και η ανάπτυξη των μυϊκών ιστών σχετίζονται με πιο υγιές και δυνατά οστά. Είναι σημαντική η ανάπτυξη και διατήρηση υγιή οστών μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.
 • Μέτρηση φυσικής κατάστασης

  . Είναι η αναλογία του λίπους σε σχέση με την μυϊκή μάζα του σώματος. Όταν ένα πρόσωπο αυξάνει την δραστηριότητα του, το βάρος του μπορεί να μην αλλάξει, αλλά η αναλογία του λίπους του σώματος και των μυών μπορεί να αλλάξει, οπότε θα αλλάξει και η γενική μορφή διάπλασης ή σχήματος του σώματος. Η εκτίμηση της φυσικής κατάστασης καθοδηγεί στο σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

Επιστροφή..

Ενδιαφέρεστε για τη μέτρηση σύστασης σώματος;

Υour Νutritionist Contact

Social Media

    

Your Nutritionist Contact

Ημερολόγιο Φρούτων και Λαχανικών

Τεστ Δυσανεξίας τροφίμων