ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > Προγράμματα Διατροφής > Απώλεια-Πρόσληψη Βάρους

Απώλεια/Πρόσληψη Βάρους

Απώλεια βάρους
 • Απώλεια βάρους:

  Στόχος ενός διατροφικού προγράμματος είναι η σωστή μείωση του βάρους του ατόμου και η  βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του, τις οποίες θα υιοθετήσει και για το υπόλοιπο της ζωής του. Βασικός σκοπός μας είναι η βελτίωση της σχέσης του ατόμου με το φαγητό και την εικόνα του σώματός του. Μια υγιής διατροφική συμπεριφορά είναι το “κλειδί” για την μακροπρόθεσμη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

  Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός προγράμματος διατροφής  είναι η προσαρμογή του στις ιδιαίτερες ανάγκες του ατόμου, στις απαιτήσεις και τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς του και τον τρόπο ζωής του.
 • Πρόσληψη βάρους:

  Όπως και στα προγράμματα απώλειας βάρους, έτσι και στα προγράμματα πρόσληψης βάρους του ατόμου στοχεύουμε στην υγιή αύξηση του βάρους σε υγρά και μυϊκή μάζα και όσο το δυνατόν σε λιγότερο λιπώδη ιστό. Η αύξηση της μυικής μάζας ενός ανθρώπου συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση του μεταβολισμού και την ανάκτηση της δύναμης του σώματος.

  Η απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως:

  ·         Σύνδρομο δυσαπορρόφης

  ·         Νόσος Crohn

  ·         Ανορεξία/ βουλιμία

  ·         Μετεγχειρητικό στάδιο

  ·         Ψυχολογική κατάσταση – Απάθεια – Διαταραχές στην όρεξη

  ·         Κατανάλωση ορισμένων φαρμάκων

  ·         Έλλειψη πολύτιμων θρεπτικών συστατικών

  ·         Αδυναμία πρόσληψης – μάσησης (μετά από ατυχήματα, επεμβάσεις, ανεπαρκή οδοντοστοιχία κλπ.)


  Ο κάθε ασθενής αξιολογείται ανάλογα με την κλινική του κατάσταση και το ιστορικό του. Το αρχικό μέλημα της παρέμβασής μας είναι η ανάταξη της απώλειας βάρους (ανάλογα με τον παράγοντα που την προκάλεσε) και η παροχή όλων των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το άτομο, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως.

 

Υour Νutritionist Contact


Social Media

    

Your Nutritionist Contact

Ημερολόγιο Φρούτων και Λαχανικών

Μέτρηση σύστασης σώματος

Τεστ Δυσανεξίας τροφίμων