Σωστοί Συνδυασμοί Τροφίμων

Σωστοί Συνδυασμοί ΤροφίμωνΤο να συνδυάζουμε συγκεκριμένες τροφές μεταξύ τους, δεν είναι μόνο καλό για την γεύση που θα προκύψει, αλλά και για την υγεία μας και την καταπολέμηση ασθενειών. Οι τροφές επηρεάζουν την υγεία μας με μια σειρά από πολύπλοκους τρόπους και μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο ωφέλιμες, όταν καταναλώνονται μαζί με κάποιες άλλες τροφές.  

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν γίνει πολλές έρευνες για την κατανόηση της συνέργειας των τροφών. Η βασική ανάγκη για το σωστό συνδυασμό τροφίμων απορρέει από το γεγονός ότι ορισμένες τροφές απλώς δεν πάνε με άλλες. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα τρόφιμα είναι εξαιρετικά συμβατά με άλλα. Με τον αρμονικό συνδυασμό τροφίμων θα βελτιωθεί σημαντικά η πέψη, η απορρόφηση και η αξιοποίηση όλων των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Οι διάφορες ομάδες τροφίμων αφομοιώνονται από τον οργανισμό μας με διαφορετικό τρόπο, σε διάφορα σημεία του σώματος και φυσικά χρησιμοποιώντας διαφορετικές χημικές ουσίες. Έτσι, προκειμένου το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά, θα πρέπει να προσέξουμε τους συνδυασμούς που κάνουμε στο πιάτο μας. Μερικά τρόφιμα απαιτούν ένα αλκαλικό περιβάλλον, ενώ ορισμένα άλλα απαιτούν όξινο (υδροχλωρικό οξύ) για την πέψη.

Ενώ το σώμα μας δεν είναι στην πραγματικότητα σε «δυσανεξία» οι φτωχοί συνδυασμοί τροφών, μπορεί να σίγουρα να αναστατώσουν τον οργανισμό μας . Είναι ζωτικής σημασίας ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε πρόχειρο φαγητό, γλυκά και σοκολάτες και να στρέψουν το βλέμμα τους προς μια απλή διατροφή που να περιέχει σωστούς συνδυασμούς τροφίμων. Μόνο όταν έχουν αποδείξει την ικανότητα τους αυτή θα βελτιωθεί σημαντικά η πέψη και ο μεταβολικός τους ρυθμός.

Ποιοι είναι όμως οι μαγικοί συνδυασμοί τροφών που θα σας χαρίσουν ευεξία, και θα σας βοηθήσουν στο χάσιμο των περιττών κιλών αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας;

Your Nutritionist ραντεβού

Social Media

    

Your Nutritionist Contact

Ημερολόγιο Φρούτων και Λαχανικών

Μέτρηση σύστασης σώματος

Τεστ Δυσανεξίας τροφίμων