Αποτοξίνωση

Τι είναι η Αποτοξίνωση;

Your Nutritionist ΑποτοξίνωσηΑποτοξίνωση είναι το σύνολο των βιολογικών διεργασιών που καταλήγουν στην αποβολή από τον οργανισμό των τοξικών ουσιών που δημιουργούνται από διάφορους μεταβολισμούς.

Με πιο απλά λόγια και με βάση τη φιλοσοφία της Φυσικοπαθητικής Επιστήμης, αποτοξίνωση είναι η προσπάθεια που καταβάλλει, καθημερινά, το ανθρώπινο σώμα (από τη γέννηση έως το θάνατο), προκειμένου να εξουδετερώσει και, στη συνέχεια, να απαλλαγεί από όλες τις τοξίνες και τα δηλητήρια.

Τοξίνες, οι οποίες εισρέουν, καθημερινά, στο σώμα από τον αέρα που αναπνέουμε, από τα υγρά που πίνουμε, από την τροφή που τρώμε, από ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας (καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.) και από το τι σκεφτόμαστε (αρνητικές σκέψεις) και αισθανόμαστε (θλίψη, ζήλια, θυμό).

Η τοξίνωση είναι η βασική αιτία όλων των σύγχρονων ασθενειών του δυτικού πολιτισμού. Το ανθρώπινο σώμα αγωνίζεται, καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να επαναφέρει την ομοιόσταση (ισορροπία), μέσω της αποτοξίνωσης. Γνωρίζει ακριβώς πώς να το πετύχει αυτό, χωρίς τη δική μας συμμετοχή. Τις περισσότερες φορές, όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι τόσο επιβαρυμένοι με τοξίνες, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, που το σώμα αδυνατεί να τις αποβάλλει σύντομα.

Έτσι, αναπόφευκτα η συσσώρευση τοξινών οδηγεί σε κατάρρευση της υγείας, μέσω της εκδήλωσης πρώτα των «αθώων» συμπτωμάτων, τα οποία στην πορεία εξελίσσονται σε χρόνιες παθήσεις.

Όταν το ανθρώπινο σώμα είναι τοξινωμένο, σημαίνει ότι βρίσκεται σε μια όξινη κατάσταση, γεγονός που έλκει παθογόνους μικροοργανισμούς και βακτήρια. Σε μια όξινη κατάσταση, η παρουσία του οξυγόνου είναι ελλιπής, η κυτταρική θρέψη είναι ανεπαρκής και το «ποτάμι της ζωής», το αίμα, δηλαδή, γίνεται πηχτό και βρώμικο.

Συνέπεια όλων αυτών η ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

Η απάντηση στην τοξίνωση του σώματος δεν είναι τα φάρμακα, καθώς αυτά ΠΟΤΕ δεν μπορούν να θεραπεύσουν, αλλά η αποτοξίνωση, μέσω της νηστείας και της αλκαλικής διατροφής με άφθονη κατανάλωση χυμών από φρούτα και λαχανικά.

Οφέλη αποτοξίνωσης

Your Nutritionist ΑποτοξίνωσηΚάθε φορά που το σώμα σας φτάνει στο τέλος μιας αποτοξινωτικής διαδικασίας, ετοιμαστείτε να βιώσετε μεγάλες αλλαγές, όχι μόνο στην αισθητική σας εικόνα, αλλά και στην ψυχολογική σας διάθεση. Μετά την καταιγίδα, πάντα ακολουθεί καλοκαιρία. Έτσι, μετά από κάθε θεραπευτική κρίση – επιδείνωση, ακολουθεί ένα πρωτόγνωρο αίσθημα χαράς και ευεξίας. Για να κατανοήσετε, όμως, απόλυτα, τα όσα αναφέρω, θα πρέπει να τα βιώσετε.

Πηγή: www.spartacus.gr

Σας παραθέτω μερικά μόνο από τα όσα πρόκειται να βιώσετε, όταν φτάσετε στο τέλος της αποτοξινωτικής διαδικασίας, μέσω της εφαρμογής κάποιας προτεινόμενης μεθόδου αποτοξίνωσης (και πάντα κατόπιν καθοδήγησης).

 • Ενίσχυση ανοσοποιητικού
 • Αποκατάσταση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος
 • Σταθεροποίηση τιμών σακχάρου (διαβήτης τύπου ΙΙ)
 • Σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης
 • Φυσιολογικές τιμές χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων
 • Θεραπεία συνδρόμου χρόνιας κοπώσεως
 • Ενίσχυση της λειτουργίας του θυρεοειδή αδένα
 • Θεραπεία κυτταρίτιδας
 • Οριστική απαλλαγή από το πρόβλημα της παχυσαρκίας
 • Αύξηση της ζωτικής ενέργειας – διάθεσης για δημιουργία
 • Θεραπεία δερματολογικών ασθενειών (ακμή, έκζεμα, ψωρίαση)
 • Βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος
 • Τόνωση νευρικού συστήματος

Μη χάνετε χρόνο. Ξεκινήστε από σήμερα, κιόλας, ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης ειδικά σχεδιασμένο για εσάς. Αποτοξινωθείτε, καθαρίστε, εξαγνίστε, αναγεννήστε το σώμα σας. Διεκδικήστε το δικαίωμα σας στην απόλυτη κατάσταση της υγείας. Είναι το υπέρτατο δώρο ζωής!

Your Nutritionist ραντεβού

Social Media

    

Your Nutritionist Contact

Ημερολόγιο Φρούτων και Λαχανικών

Μέτρηση σύστασης σώματος

Τεστ Δυσανεξίας τροφίμων